p

Ghid de concurs și criterii de jurizare

Parcurge vânătoarea de comori cu elevii tăi, documentează punctele de control și dovedește prin fotografii, înregistrări video, povești și descrieri, că la tine acasă este cel mai frumos.

În fiecare lună, un juriu compus dintr-un reprezentant al Pepco România, coordonatorul de proiect și un expert extern, va puncta cele mai reușite materiale de documentare, dar și cea mai frumoasă muncă de documentare realizate.

Desfășurător vânători de comori

Urmărește postările de pe pagina de Facebook și website-ul Fundației Noi Orizonturi (secțiunea dedicată proiectului VIAȚA la țară) pentru a afla noutățile legate de lansarea unei noi runde de vânătoare de comori, termenul limită până când vei putea finaliza galeria virtuală și când veți afla dacă sunteți unul dintre câștigătorii concursului.

Prima runda a vânătorii de comorii o vom lansa în luna decembrie 2020. Vei putea finaliza galeria satului tău până în 15 ianuarie 2021.

Iată mai jos calendarul estimativ al vânătorilor de comori propuse pentru tine:

Vânătoarea de comori

Runda 1

Runda 2

Runda 3

 Perioada de desfășurare

2 decembrie 2020 – 15 ianuarie 2021
25 ianuarie – 19 februarie 2021
1 martie – 26 martie 2021

 Jurizare și alegere câștigători

18 – 22 ianuarie 2021
22 – 26 februarie 2021
29 martie – 2 aprilie 2021

Vânătoarea de comori

Runda 1

Perioada de desfășurare

2 decembrie 2020 – 15 ianuarie 2021

Jurizare și alegere câștigători

18 – 22 ianuarie 2021

Runda 2

Perioada de desfășurare

25 ianuarie – 19 februarie 2021

Jurizare și alegere câștigători

22 – 26 februarie 2021

Runda 3

Perioada de desfășurare

1 martie – 26 martie 2021

Jurizare și alegere câștigători

29 martie – 2 aprilie 2021

Perioadele menționate sunt doar cu titlu orientativ și se pot modifica. Urmărește-ne online pentru a te asigura că ești la curent cu provocările lansate de noi.
Materiale de documentare

Ai la dispoziție toate informațiile necesare pentru a afla cum să faci o fotografie reușită, cum să înregistrezi un video de succes și cum să extragi informația cea mai relevantă și să o expui într-un format cât mai atrăgător.

Participă la webinarii și parcurge tutorialele dedicate ție, pentru a-ți crește șansele la reușită.

Dovada atenției, a implicării și a talentului tău se va reflecta în frumusețea livrabilelor (fotografii și înregistrări video + povești) pe care le vei urca în galeria virtuală a clubului/grupului tău.

Așteptăm să ne surprinzi cu imagini uluitoare, înregistrări expresive și povești cât mai atrăgătoare.

Echipa de jurizare va urmări cât de frumos ai încadrat imaginile, cum redai conținutul înregistrărilor video și cum prezinți poveștile care completează materialele tale.

Așadar, încadrarea, autenticitatea și atractivitatea sunt criteriile de bază urmărite în etapa de jurizare a materialelor doveditoare prezentate de tine.

Munca de documentare:

Da, vrem să vedem cât de frumos se leagă autenticul și kitsch-ul de autohton. Însă nu uităm că trecem printr-o perioadă delicată, în care tehnologia intermediază relația cu prietenii, profesorul și colegul de clasă. Și pentru că vrem să ne păstrăm antrenați online, dorim să vedem cum vei expuse livrabilele tale sub acest format, în galeria satului pe care îl reprezinți.

Cucerește ”turiștii tăi virtuali” prin galeria de artă online pe care o vei crea și care va reda experiențele trăite de grupul tău, pe parcursul treasure hunt-ului, dar și frumusețile și autenticitatea comunității tale.

La final, echipa de jurizare va vizita satul tău online și îl va cunoaște cu ajutorul fotografiilor, filmărilor și a poveștilor concepute de voi.

Vrem să ne cucerești prin VIAȚA satului unde trăiești și să simțim de aproape frumusețile acestuia. Din acest motiv, vom pune mare accent pe Galeria satului tău și te vom declara câștigător dacă dai dovadă de o bună încadrare, autenticitate și atractivitate a galeriei tale.

Încadrarea
Explicație materiale documentare

Fotografie/video: imaginea este încadrată corect, este sugestivă (la subiect), clară și pune subiectul în evidență.

Descriere/poveste: ați folosit o introducere, un cuprins și o încheiere (momentele subiectului).

Explicație muncă documentare
Ai creat un design prietenos al galeriei tale, ușor de parcurs și de urmărit, cu secțiuni dedicate fiecărui punct de control.

Materialele doveditoare sunt frumos poziționate în galerie, iar textele sunt inserate într-un mod prietenos pentru vizitatori;

Autenticitatea
Explicație materiale documentare

Fotografie/video: imaginile/video-urile sunt surprinse de voi și nu sunt copiate dintr-o altă sursă externă.

Descriere/poveste: ați redat descrierea aferentă imaginilor/video-urilor într-un mod cât mai original și ați urmărit să captați cititorul.

Explicație muncă documentare
Ați personalizat încăperea și pereții acesteia;

Ați adăugat obiecte 3D în designul creat, care să se lege de tematica vânătorii de comori și/sau a satului tău.

Atractivitatea
Explicație materiale documentare

Fotografie/video: imaginile voastre sunt interesante, cu o cromatică îmbietoare, atrag vizitatorul și îi trezește interesul să citească descrierea.

Descriere/poveste: textul folosit este captivant, ține cititorul ancorat în acesta, până la parcurgerea sa în totalitate.

Explicație muncă documentare
Ați ales o paletă de culori atractivă, ai inclus imaginile în rame personalizare pentru a le evidenția, ai folosit alte artificii de înfrumusețare.

Ați realizat un tur virtual al galeriei pentru a ghida vizitatorii prin experiența voastră din timpul vânătorii de comori.

Abia așteptăm să venim la tine la țară!
Acum că știi la ce ne așteptăm, îți urăm succes, dezvăluiri plăcute și interesante și să ai parte de o echipă mai unită a clasei sau clubului tău.

Contact

Ai nevoie de mai multe informați?
Suntem la un email distanță: